Historie Festivalu pěveckých sborů Příbram

Původní myšlenka na setkání příbramských sborů vzešla v roce 2004 od členky Komorního pěveckého sboru Mistra Jakoubka ze Stříbra Příbram - Vlaďky Benešové. Společně s další členkou sboru Irenou Muzikářovou zajistily potřebné "know how", což obnášelo nutnou administrativu a organizačního ducha. Dne 16.10.2004 ve 14.00 v aule Základní školy Příbram - Jiráskovy sady se tak uskutečnil historicky první ročník Festivalu pěveckých sborů Příbram.

Během 7-mi ročníků festival několikrát vystřídal prostory: 1. až 3.ročník se konal v aule Základní školy Příbram - Jiráskovy sady. 4. a 5.ročník hostilo Divadlo A.Dvořáka Příbram. Radikální změnu zaznamenal 6.ročník: pořádal se totiž na dvou místech v jeden den. První část byla věnována dětským sborům, které vystupovaly v aule Základní školy Příbram - Jiráskovy sady. Na ně navazovaly sbory komorní, avšak v kostele sv.Jakuba na náměstí T.G.Masaryka v Příbrami. Rozdělení sborů na dva bloky - dětské a "dospělácké" - pokračovalo i v 7.ročníku, avšak tentokrát prostory poskytl příbramský Zámeček - Ernestinum.

V tomto roce, tedy v roce 2011, nás čeká v pořadí již 8.ročník. Kde se s ním setkáte tentokrát, se včas dozvíte. Jisté je, že se máte na podzim na co těšit!

Žádné komentáře: