Ohlédnutí za festivalem 2006

Mgr. Jaroslava Halamová st.,

hudební a pěvecký pedagog Praha

Díky své dlouholeté sbormistrovské činnosti jsem byla pozvána na Festival pěveckých sborů do auly Základní školy Jiráskovy sady v Příbrami, který se konal 7. října 2006. Ráda bych se s vámi podělila o velmi příjemný a nevšední zážitek.

Festival díky podpoře Města Příbrami pořádal a organizoval Komorní sbor Mistra Jakoubka ze Stříbra Příbram, který sám na festivalu vystupoval a se svou sbormistryní Hanou Tonzarovou předvedl jeden z nejlepších výkonů festivalu.

Bylo pro mne radost sledovat, jak každý sbor (a zpívalo jich osm) s maximálním nasazením a závažností prováděl svá koncertní vystoupení, na nichž byla patrna poctivá a svědomitá příprava.

Vzhledem k tomu, že to byl již třetí ročník tohoto festivalu, lze příbramským jen závidět, že mají tak velkou vlastní „zásobu“ sborů, že mohou takovou přehlídku pořádat. A že mají tak kvalitní materiál, hlasovou kulturu, zájem o zpěv, a samozřejmě i podporu města a sponzorů. Bylo to pro mne a jistě i pro ostatní posluchače velmi přínosné hudební odpoledne, a lze se jen těšit na další ročníky a podobné akce.

uveřejněno v časopise Periskop 10/2006

Žádné komentáře: